Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. august 2004 kl 19.40 Født på solsiden

Rasjonaliseringer på Grantleigh

Richard DeVere (Peter Bowles) vil omgjøre Grantleigh Manor til råvareleverandør til matvarebutikkene han eier. (Foto: BBC Worldwide)
Richard DeVere (Peter Bowles) vil omgjøre Grantleigh Manor til råvareleverandør til matvarebutikkene han eier. (Foto: BBC Worldwide)
Richard DeVere har funnet ut at noe må gjøres med lønnsomheten på Grantleigh Manor. En ny driftsansvarlig skal ansettes, og Audrey og hennes folk forsvarer sine posisjoner med nebb og klør.

I lang tid har både bygninger og områder på Grantleigh Manor forfalt. Den nye eieren, supermarkedmillionæren Richard DeVere, har nå bestemt seg for å pusse opp, utbedre og rasjonalisere driften. Planen er å gjøre om Grantleigh til en fullt fungerende bondegård som kan produsere mat han kan selge i sine mange matbutikker.

Richard henter inn den nådeløse Spalding for å administrere omleggingen. Dette kan Audrey og hennes venner naturligvis ikke sitte stille og se på. Det er klart for en kamp om herregårdens fremtid. Audrey får uventet hjelp av en særdeles klossete tjener.

Om serien
Vi følger Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) i hennes bestrebelser for å opprettholde verdigheten når hun ser seg nødt til selge sitt kjære Grantleigh Manor. Kjøperen er den litt for lite dannede, men akk, så pengesterke Richard DeVere (Peter Bowles).

"Født på solsiden" slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste tallet noensinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

"Født på solsiden" gikk også på NRK på begynnelsen av 1980-tallet, og vil garantert være et kjærkomment gjensyn for tilhengere av britisk, klassisk komedie!

Britisk komedieserie (1979)
Produsert av BBC Worldwide.
Originaltittel: To the Manor Born: The New Farm Manager
I de viktigste rollene: Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector), Ben Aris (Spalding), Nicholas McArdle (Miller), Betty Tucker (Mrs Beecham).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),