Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. januar 2006 kl 21.25 Niern: Dr. Zhivago

Brennende kjærlighet

Lara (Julie Christie) og dr. Zhivago (Omar Sharif) forelsker seg i hverandre.
Lara (Julie Christie) og dr. Zhivago (Omar Sharif) forelsker seg i hverandre.
Under den russiske revolusjonen møter legen og poeten Yuri Zhivago den vakre Lara. Et kjærlighetsforhold vokser fram og dr Zhivago dras mellom Lara og sin kone, Tonya.

Filmatiseringen av Boris Pasternaks klassiske roman "Dr. Zhivago" vant fem Oscar og er et episk drama fra en historisk viktig tid i Sovjetunionen. Historien finner sted i første halvdel av 1900-tallet i et land med store interne stridigheter. Men først og fremst er "Dr. Zhivago" en klassisk kjærlighetshistorie.

Dr. Zhivago (Omar Sharif) er en ung idealist og poet som praktiserer som lege. Han har vært forelsket i Tonya (Geraldine Chaplin) siden foreldrene hennes tok seg av ham etter at hans egne foreldre døde.

Lara (Julie Christie) er en ung skolepike som forelsker seg i bosjeviken Pasha Antivop, men vikler seg inn i et skjebnesvangert forhold til Victor Komarovsky (Rod Steiger) som utnytter henne på det groveste.

Så kommer Den første verdenskrig og med den den russiske revolusjon. Den barske legen dr. Zhivago møter så den vakre sykepleieren Lara ved fronten, og et kjærlighetsforhold vokser fram.

Amerikansk drama 1965
Originaltittel: Dr. Zhivago
Regi: David Lean
I rollene: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guiness, Tom Courtenay.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47