Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. mars 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Leter etter spanske søsken

Tore på sporet: Tore Strømøy vil hjelpe Natalia Lisebrekke med å finne hennes spanske søsken. (Foto: Sara Johannessen, Scanpix)
Tore på sporet: Tore Strømøy vil hjelpe Natalia Lisebrekke med å finne hennes spanske søsken. (Foto: Sara Johannessen, Scanpix)
Natalia Lisebrekke fra Sandnes kom til Norge fra Spania da hun var syv år. Og selv om ingen trodde på henne, har hun i alle år siden ment at hun har tre søsken som ble igjen i Spania. Kan Tore Strømøy hjelpe henne å finne dem?

Natalia Lisebrekke (32) ble født og tilbrakte de første årene av sitt liv på Gran Canaria. Oppveksten på det kjente reisemålet ble likevel ingen solskinnshistorie. Natalia har vage minner av foreldre som mishandlet henne. Hun mener også at de var flere søsken, men husker kun en eldre bror som gjorde det han kunne for å beskytte lillesøsteren.

I dag har Natalia et stort behov for å møte søskenflokken igjen. Derfor har hun satt sin lit til at Tore på sporet kan hjelpe henne å lete.

Isabell møtte mormor
I kveld blir det også gjensyn med Isabell som i 2004 dro til Ecuador for å møte sin mormor. Isabells biologiske mamma døde kort tid etter fødselen, og hun hadde bedt babyens mormor sørge for at den fikk et godt liv. Slik havnet Isabell i Norge. Sammen med Tore reiste Isabell til slummen i Ecuador for å finne igjen mormoren og møte resten av morsslekten. I kveld forteller hun hva som har skjedd i etterkant av møtet.

Russerungen Solveig
Solveig fra Skodje er en av "russerungene". Hennes far var krigsfange i Saudasjøen og offiser i den sovjetiske hæren. Han møtte Solveigs mamma under den siste verdenskrigen. Moren ble gravid, men faren rømte fra fangenskap og mor og datter så ham aldri igjen. Allerede som liten fikk Solveig beskjed om at man heller ikke skulle snakke om ham. Nå ønsker Solveig å finne sin fars slekt i Russland. Sammen med Tore legger hun ut på en reise til farens hjemland.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80LENKER
  • Les mer