Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. februar 2011 kl 21.30 Snøballkrigen

Festene kan starte


Anita og komiteen står fortsatt på for å få snøballfestivalen i Vardø ferdig i tide, og de første festene går straks i gang.

Det er klart for åpningsshow i Kirkebakken og stor fest i byen når Snøballkrigfestivalen starter. Thor Valters snøballkrig-lag, Yeti, er klare for nok en treningsrunde. De satser alt på å vinne årets mesterskap.

Kjetil og kompisen «Pot» reiser til Vadsø for å ta teoriprøven til bil. Familiene til Kjetil og Mariann har planlagt en hyttetur sammen, og Kjetil gleder seg til å vise fram den nyreparerte skuteren sin, men han får seg en overraskelse.

Etter mye press fra moren tar Dani seg sammen og drar på jobbintervju på et krabbemottak på fastlandet.

Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900