Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. april 2004 kl 16.30 Amandus 2004

Prisdryss for unge filmskapere

Amandus er en filmkonkurranse for barn og unge under 20 år, og Tormod Gjersvold er programleder for festforestillingen på Lillehammer der vinnerne kåres med glitter og stas. (NRK-foto: Ole Kaland)
Amandus er en filmkonkurranse for barn og unge under 20 år, og Tormod Gjersvold er programleder for festforestillingen på Lillehammer der vinnerne kåres med glitter og stas. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det blir festforestilling på Lillehammer når årets Amandusfestival skal avsluttes med glitter og glamour. Kjente artister og prisutdelere sørger for å gjøre stas på vinnerne av årets store filmkonkurranse for barn og ungdom.

Amandus arrangeres i år for 17. gang på Lillehammer 29. mars til 1. april Etter fire dager med aktiviteter, ekskursjoner, seminarer, kurs, filmvisninger og workshops for unge filminteresserte under 20 år, blir festforestillingen en staselig avslutning.

Prisutdelere
Kjente filmpersonligheter står for utdelingen av prisene. Ane Dahl Torp, Nicolai Cleve Broch, Kristoffer Joner, Kaia Foss og Erlend Loe kaster glans over vinnerne, som kan bli fremtidens nye filmskapere i Norge.

Prisene som skal deles ut er delt inn i de seks kategoriene junior (opp til 15 år), animasjon, åpen klasse, drama, eksperimentell og manus.

Artister
Dörty Oppland, svensk-kurdiske Nabila, Span og Venke Knutson er artistene som står for det musikalske bidraget.

Tormod Gjersvold fra Etter skoletid er programleder for sendingen, i år som i fjor.

Ny rekord
Festivalen startet i Haugesund i 1987, og har siden da bare økt i størrelse. I år kom det inn så mye som 310 bidrag fra hele landet. Festivalsjef Maja Lunde fra Norsk Filminstitutt kan fortelle at høy kvalitet, fortellerglede, alvor og romantikk preger årets Amandusfilmer.

Programmet er et opptak fra Amandusshowet 31. mars, og vil også bli sendt i reprise på NRK2 11. mars.

Underholdningsshow produsert av Høgskolen i Lillehammer i samarbeid NRK
Programleder: Tormod Gjersvold
Prosjektleder: Lasse Ramstad, tlf: 92 63 63 76
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97