Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. februar 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Kontroversielle filmer

Programleder Mikal Olsen Lerøen setter fokus på kontroversiell film. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Programleder Mikal Olsen Lerøen setter fokus på kontroversiell film. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Noen filmer er mer omstridte enn andre. Hvorfor er de det, og hva avgjør om en film anses som kontroversiell? Mikal Olsen Lerøen ser nærmere på dette.

En gang i blant kommer det filmer som av ulike årsaker engasjerer, provoserer eller oppforder til debatt. Det kan være ulike årsaker til det, men har disse filmene likevel noe til felles? Og hva er det, i tilfellet?

Mikal Olsen Lerøen fremhever to kommende norske filmer som kan bli oppfattet som kontroversielle. Han snakker med Iram Haq om hennes kommende film, som omhandler forholdet mellom en norsk gutt og en pakistansk jente. I tillegg blir det et besøk på innspillingen av Pål Sletaunes kommende film, "Naboer".

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er en uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroveriselle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,