Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mars 2007 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Trang oppvekst i Aidensfield

Martin (Thomas Weston) gjemmer seg i skapet, konstabel Walker (Jonathan Kerrigan) er på sporet. (Foto: Granada International)
Martin (Thomas Weston) gjemmer seg i skapet, konstabel Walker (Jonathan Kerrigan) er på sporet. (Foto: Granada International)
Skolegutten Martin er bekymret. Moren og hennes venn krangler hele tiden, så Martin stikker av. Og kunsthandleren Jack forsøker å få amatørmaleren Gina til å stille ut.

Martin flykter over til David som lar ham få sove over for en natt. Neste dag overtaler han David til å reise med ham til kystbyen Whitby for å lete etter en tante han kan bo hos.

Vel framme i Whitby strever Martin med å huske tantens adresse. David og Martin banker på en tilfeldig dør, og ut stiger en tvilsom figur, herr Downs. Han forteller dem at tanten bare er ute og handler. David lar Martin bli hos herr Downs.

Etter at David har forlatt huset og kjører tilbake til Aidensfield, ser vi herr Downs blande ut sovemedisin i et glass brus som han gir Martin å drikke. Moren har allerede alarmert politiet om sønnens forsvinning. Hun forteller konstabel Walker at det er fire år siden søsteren hennes flyttet fra Whitby. Snart er konstabel Walker i Whitby sammen med David for å spore opp gutten.

Ginas malerier
Kunsthandleren Jack fortsetter å høre av seg i Aidensfield. Nå er det Gina på puben som har hans bevåkenhet. Han forsøker å få henne til å bidra med et av sine malerier til en lokal utstilling. Men Gina er skeptisk.

Jack vet imidlertid råd. For å myke opp Gina overtaler han Bernie på bilverkstedet til å spørre Gina om å få kjøpe et av hennes malerier.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2005)
Originaltittel: Heartbeat (serie 15)
Kveldens episode: "Blood brothers"
Produsert av: Granada International
Med bl.a. William Simons (Alf Ventress), Peter Benson (Bernard "Bernie" Scripps), Sophie Ward (Helen Trent), John Duttine (George Miller), Derek Fowlds (Oscar Blaketon), David Lonsdale (David Stockwell), Tricia Penrose (Gina Ward), Jonathan Kerrigan (Rob Walker), Mark Jordon (Phil Bellamy), Gwen Taylor (Peggy Armstrong)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Mer om serien