Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. april 2012 kl 19.45 Barn for enhver pris

Er blod tykkere enn vann?


Det skal handle om de biologiske båndene vi har til våre barn i kveld. Hvorfor mener så mange at det er viktig?

Vi følger Pia Johansson når hun besøker verdens største sædbank som ligger i Århus i Danmark. Der treffer vi bli blant andre en av donorene som forteller hvorfor han er donor.

Regnbuefamilien
I Gøteborg møter vi det homofile paret Pontus og Lars. De lyktes ikke å adoptere og ville ikke bruke surrogatmamma. Likevel venter de sitt tredje barn. I regnbuefamilien deler de to pappaene sammen med to mammaer likt på omsorgen overfor deres felles barn.

I samme by bor Matilda som ikke venter på den rette mannen. I stedet reiser hun til Danmark og håper å bli gravid gjennom inseminering. I Danmark kan nemlig enslige kvinner bli inseminert til forskjell fra i Sverige.

Alle gode ting er 7
En annen barneglad svenske er Mia-Maria med sin barneflokk på 6 som hun har fått gjennom flere prøverørsbehandlinger. Hun er over 45 år og anses som for gammel for fertilitetsbehandling ifølge svensk lov. Derfor reiser hun til Riga og besøker en klinikk for prøverørsbehandling der. Hun skal nemlig forsøke å få sitt syvende barn.

Programleder Pia Johansson tar imot gjester på kjøkkenet hvor samtalen kretser rundt spørsmålet: Hvor viktig er det med biologiske barn?

Om serien
I denne svenske dokumentarserien følger vi et antall personer som kjemper for å bli foreldre.

Vi møter blant andre et par hvor mannen er infertil, den single kvinnen som reiser til Danmark for inseminering og to menn som finner en surrogatmor i India.

Programleder en den svenske skuespilleren Pia Johansson. Hun er kjent fra flere filmer, tv-serier og teaterstykker. Som liten drømte hun om en stor familie, men slik ble det ikke.

Produsert av SVT.
Programleder: Pia Johansson.
Originaltittel: Barn til varje pris.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf 815 65 900.