Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. mars 2001 kl 19.30 Fiskedagbok fra New Zealand

Fiskedagbok fra New Zealand (t)

NRK2 mandag 19. mars kl 19.30
Fiskedagbok fra New Zealand (5:6)

300 kilo på kroken!

På nordspissen av New Zealand får den danske reporteren Lars Romby Nielsen og New Zealands mest kjente \"big game\"-fisker, Bill Hall, måle sine krefter mot havets kjemper og da særlig fisken over alle fisker - en blå marlin på 300 kilo!

De to entusiastiske sportsfiskerne får i løpet av fem dager oppleve et fiske som får fiskeenglene til å synge, og som overgår de villeste fantasier og den mest usannsynlige lystfiskerhistorien. Og selv garvede sportsfiskere kan få den store skjelven når en har 300 kilo på kroken!

På kroken biter også makohaien og masse tunfisk.

Om serien
I en ny dansk serie i seks deler får vi oppleve New Zealands storslåtte og unike natur. Her fortoner fiskerike kyststrekninger, innsjøer og vann seg som et paradis for lystfiskerne fra hele verden. Vi får oppleve bekkørreten, laksen og kingfishen - en av verdens sterkeste fiskarter - på nært hold.

Det er den lidenskapelige og garvede fluefiskeren og journalisten Lars Romby Nielsen som har reist til landet på den andre siden av jordkloden. I ett og samme land finner man de norske fjordene, det skotske høyland og de sveitsiske alper. Der er regnskog, ørken, vulkaner, store uberørte skogsområder og uendelig mange rike fiskevann.

Fisketuren går gjennom hele New Zealand. Den starter ved snøkledde fjell, går videre gjennom regnskogen, over vakre høysletter, ved brusende fosser i den ytterste villmark og ender opp til slutt i et spennende kystfiske.

NRK2 mandag kl 19.30

Dokumentarserie i seks deler fra DR
Reporter: Lars Romby Nielsen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no