Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. november 2006 kl 19.55 Melonas

Romantikken blomstrer

Jenter i finstasen gjør seg lekre for potensielle beilere. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Jenter i finstasen gjør seg lekre for potensielle beilere. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Bunadsjenter i flere varianter og ekte bonderomantikk er resultatet når Melonas gjør et dypdykk i historien og tar oss med tilbake til 1800-tallet.

Slik romantikken var preget av fantasi, følelser, natur og folkeliv er Melonas’ versjon av tidsepoken også det.

I kveld forteller kvinneforsker Åse Lorentzen (Kristin Skogheim) om en tid preget av "vemod og sut", men også en tid der Norge slo ut i full blomst. Det blir blant annet illustrert ved et eventbyrå som vil gjøre stas på datoen 17. mai, og bondejenter som foretrekker å kjøpe badestamp fremfor arbeidsgamp.

Og ingen romantikk uten kjærlighet og lengsel: Ved skigarden står elskovsyke jenter og bare venter på at den rette frieren skal dukke opp….

I tillegg møter vi i kveld en eiendomsmegler med et spennende og annerledes salgsobjekt, vi tar del i ekte brannfolks harde hverdag og blir vitne til en gjenforening med mellom mor og gjenglemt sønn i ballrommet på IKEA.

Om serien
I høst er det tredje gang Melonas-jentene serverer oss godbiter fra sitt rikholdige univers av merkelige påfunn. Denne gangen har jentene også valgt å fokusere på ulike tidsepoker.

Steinalderen, vikingtiden, middelalderen, romantikken, århundreskiftet, åttitallet, og andre verdenskrig er perioder som vil bli skissert på en ny måte. Hvordan kommuniserte nyforelskede i middelalderen? Fantes tidsklemma i vikingtiden eller eventbyråer i romantikken? Eller hva om noen oppfant BHen litt for tidlig?

I tillegg er hvert program spekket med morsomme sketsjer og flaue situasjoner som er blitt de tre Melonas-jentenes varemerke. Ingen klarer bedre enn dem å ta på kornet pinlige hendelser som legebesøk, stevnemøter og feilvurderte situasjoner.

Stine, Pernille og Kristin skriver og spiller selv i alle sketsjene, men har fått skuespillerhjelp av Morten Østerhus, Vegar Hoel, Håvard Bakke og Ola G. Furuseth m.fl.

Egenprodusert humorserie fra NRK Underholdning
Av og med: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no