Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 20. juli 2002 kl 20.15 Cosi fan tutte - del II

Kvinner, kjærlighet og Mozart

Mezzosopranen Cecilia Bartoli – smektende, mørk, italiensk – og en perfekt kontrast til sopranen Liliana Nikiteanu i Mozarts
Mezzosopranen Cecilia Bartoli – smektende, mørk, italiensk – og en perfekt kontrast til sopranen Liliana Nikiteanu i Mozarts "Cosi van tutte". (Foto: Catherine Ashmore)
Selv om den bare består av to akter, er Mozarts populære opera ”Cosi fan tutte” også en av hans lengste – og mest underholdende. Andre akt (første akt ble vist for en uke siden) sendes på ”Hovedscenen” i en oppsetning fra operahuset i Zürich.

Mezzosopranen Cecilia Bartoli, fast gjestesolist ved operaen i Zürich, synger partiet som Fiordiligi. Sammen med venninnen Dorabella blir hun gjenstand for et veddemål, som går ut på at de to kvinnene vil finne seg andre kjærester om forloveden må dra i krigen (”Cosi fan tutte” – slik gjør alle kvinner).

Moderne ironi
Opera-regissøren Jürgen Flimm og dirigenten Nikolaus Harnoncourt forener krefter med et stjernespekket solistensemble i denne oppsetningen. ”Cosi van tutte” er den av Mozarts operaer som har størst relevans i vår egen tid, fylt som den er av en moderne, ironisk selvbevissthet.

Innkjøpt program fra RM Ass./NHK/SF DRS/3sat/Arthaus Musik
Regi: Brian Large
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57