Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. november 2000 kl 20.10 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 søndag 5. november kl 20.10
Bokbadet

Karin Fossum - kvinnen bak Sejer

\"Elskede Poona\" er Karin Fossums femte roman om politetterforskerne Sejer og Skarre. Den innadvendte og sympatiske politimannen Konrad Sejer fra Drammen har etter hvert fått et stort publikum, og Fossums bøker er oversatt til flere språk. Søndag er hun klar for Bokbadet.

Dagbladets anmelder, Terje Thorsen, har kalt Karin Fossums nye roman \"høstens beste krim\", og han stopper ikke der. Han skriver videre at \"den er etter min mening blant de beste norske kriminalromaner som noen gang er skrevet\".

I idylliske Sylling utenfor Drammen sitter Karin Fossum (45) og skriver om mord og mørke hemmeligheter i lokalsamfunnet. I \"Elskede Poona\" handler det om landbruksmaskinselgeren Gunder Jomann fra bygda Elvestad, som drømmer om å få en indisk kone. Han bestiller billett til Mumbai og på en restaurant der treffer han Poona Bai. Snart viser det seg at Poona godt kan tenke seg en framtid med denne trauste, blåøyde mannen som tenker før han snakker. Gunder reiser i forveien hjem til Elvestad og venter. Forgjeves. Dagen etter at Poona skulle ha kommet, finner politiet det maltrakterte liket av en utenlandsk kvinne i nærheten av Gunders hus.

Etter å ha høstet overdådige kritikker med romanen \"De gales hus\" , er Karin Fossum tilbake i sjangeren hun elsker å skrive. Bøkene om Konrad Sejer skriver hun nemlig i ren glede. Hun er også glad for måten bøkene hennes er filmatisert på, og frydet seg over skuespillerprestasjonene i NRK Dramas serie \"Sejer - se deg ikke tilbake\", sendt på NRK1 og SVT1 tidligere i år.

NRK2 søndag kl 20.10

Egenproduksjon fra Kulturavdelingen
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Suksessforfatteren Karin Fossum er gjest hos Anne Grosvold i \"Bokbadet\" i kveld (Foto: Scanpix)