Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. oktober 1999 kl 22.30 Ruby i møte med ... USA

Ruby i møte med ... USA (t)


NRK1 tirsdag 26. oktober kl 22.30
Ruby i møte med...USA (5:6)

Skråblikk på missekåringer for barn

USA er kjent for sine missekåringer for barn. Ruby Wax har rettet et kraftig skråblikk på dette fenomenet og gjør det med vidd og humor. Er det sunt og er det normalt at 2- åringer blir dømt etter utseende og personlighet?
Og bak står dominerende mødre og presser. Deres små prinsesser skal bli alt det de selv ikke ble. Vakre, sjarmerende, slanke og med en fantastisk personlighet. De lærer døtrene å flørte med dommerne, synge yndige sanger, posere foran kamera, gå riktig på mannekengers vis, snakke artikulert og sminke seg riktig.

Vinner Kacie?
Kacie er sju år gammel. Hun er veteran innen missekonkurransene og fører seg elegant foran tv-kameraer og på scenen. Hun snakker som en voksen og gir de andre barna råd om utseende og oppførsel. Moren er en fet, religiøs dame som mistet sine to forrige barn fordi eks-mannen kidnappet dem. Kacie tror fullt og fast at Gud har valgt ut henne til å være prinsesse. Forventningene er derfor ekstra store når hun nok en gang skal delta i en missekonkurranse hvor det er mange pene småjenter med. Vinner hun denne gangen også? Moren bruker en formue på kostymer og reiser i forbindelse med missekåringene, for Kacie er jo utvalgt og må få være med på dette.

Babyer også
Små babyer fra 3- månedersalderen er med i konkurransen. Det skal visstnok være personlighet som teller også her. Og utseende.
Jentene som ikke vinner i konkurransen, bryter sammen i gråt for deretter å sovne av utmattelse.
Det er virkelig et skråblikk Ruby Wax denne gangen har rettet mot USAs kultur. Eller ukultur. Alt etter som man ser det.

NRK1 tirsdag kl. 22.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Ruby Wax blir godt kjent med Kacie (7) som tror hun er utvalgt av Gud til å bli misseprinsesse.

innkjøpt underholdning
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Niels Bierge