Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. januar 1999 kl 19.35 Helse-Refleks

Helse Refleks

NRK1 onsdag 27. januar kl 19.35
Helse-Refleks

Ny behandling for øresus

Det er mange temaer i Helse- Refleks i kveld, og et av de mest interessante skal handle om øresus. Mange mennesker har store plager med denne lidelsen, men nå er det kommet en ny type behandling.
Tenk deg å være omgitt av hyling, piping, kiming eller banking døgnet rundt. Eller at det stormer og tordner rundt deg - hver eneste dag i årevis. Dette er hverdagen for de nærmere 9000 menneskene her i landet lider av øresus. Lydplagen går utover arbeid, livskvalitet og søvn, og pasientene møter liten forståelse i nærmiljø og helsevesen.

Hva kommer øresus av?
Ved øresus er det hørselscellene i det indre øret som reagerer unormalt. Øresus kan oppstå som en følge av støyskade, ved alderssvekkelse eller ved Méni?res sykdom. Kronisk mellomørebetennelse og enkelte medikamenter kan også gi lidelsen.
Støyskader er en av de hyppigste årsakene til øresus. Vi utsettes for støy i arbeidslivet, på diskotek, ved å bruke walkman og å gå på konserter.

Djevelens orkester
Øresus, som også kalles tinnitus, kan ramme hvem som helst. For noen er det så plagsomt at lidelsen kalles \"djevelens orkester\". Ullevål sykehus utprøver for tiden en ny behandlingsmetode på 100 pasienter, TRT - Tinnitus Retraining Therapy. Resultatene av disse testene vil ikke foreligge før i mars måned. Men i dette innslaget i Helse-Refleks vil du få vite hva denne nye metoden går ut på.
NRK1 onsdag kl 19.35

Egenprodusert magasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Gunnar Grøndahl
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56