Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. juni 2012 kl 23.00 Dokusommer: Blekingegatebanden

Kriminelle aktivister


"Blekingegadebanden" er den autentiske fortellingen om en gruppe danske idealister som mistet grepet om sin egen moral. De kom alle fra alminnelige middelklasserfamilier i Københavns forsteder og levde på overflaten et normalt liv.


I november 1988 fant Danmarks til da største ran sted. En 22 år gammel politimann ble drept, og 14 millioner danske kroner stjålet fra et postkontor i København. Ranet ble begått av den såkalte Blekingegadebanden, en sterkt venstreorientert politisk gruppering som ranet banker for å finansiere frigjøringskriger i utviklingsland.

Dobbeltliv
Det startet på slutten av 1960-tallet da den karismatiske, venstrefløyorienterte Gotfred Appel fikk øye på en gjeng energiske aktivister som gjorde seg bemerket under demonstrasjoner mot Vietnamkrigen og Verdensbanken. Han fikk dem inn i sin lille organisasjon KAK, som hadde sin egen idé om verdensrevolusjonen.

Gradvis gled medlemmene i gruppen inn i et dobbeltliv. På den ene siden var de tilsynelatende normale unge, på den andre kriminelle som ranet pengetransporter, posthus og våpendepoter.

De meldte seg etter hvert ut av gruppen, men fortsatte allikevel med sitt hemmelige kriminelle liv. Sakte men sikkert ble aktivistene stadig mer brutale i sine handlinger, noe som skulle ende i en tragedie som kostet menneskeliv.

I denne dokumentarfilmen møter vi aktivister fra den gang og politiet som i så mange år var i hælene på banden, men som ikke rakk frem før det var for sent.

Sendt tidligere.

Dansk dokumentarfilm (2009)
Originaltittel: Blekingegadebanden
Produsert av: Bastard Film A/S
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf: 815 65 900