Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. desember 1998 kl 20.55 Rett i lomma, del 1

Rett i lomma, del 1 (ttv)


NRK1 nyttårsaften 31. desember kl 20.55
Rett i lomma, del 1

\"Rett i lomma\" gikk rett hjem
Farsen \"Rett i lomma\" på Chateau Neuf ble sett av 130.000 mennesker og ble spilt 151 ganger i Oslo. Anført av parhestene Nils Vogt og Sven Nordin lot publikum seg forføre og more. Nå skal resten av Norge få se farsen på NRK1.
Avsløringene lurer når svindelimperiet til trygdehaien Erik Bruun (Nils Vogt) vakler, og det blir stadig mer umulig å bortforklare de mange og fiktive trygdekrav. Skjønt - det er utrolig hva som går! Konen Linda Bruun (Kjersti Døvigen) tror i sitt enfold at Erik har gått på jobb hver morgen de siste årene. Har han skjult andre ting for henne? En mulig dragning mot silkestrømper og korsetter?

Arbeidsledig
Herr Bruun er nemlig arbeidsledig og har i ren nød begynt å svindle trygdesystemet, etterhvert i imponerende kreativt omfang. Når den uanmeldte trygdeinspektøren (Ole Jørgen Nilsen) dukker opp for å kontrollere de stønadsberettigede (?) som synes å bo under samme tak som Herr Bruun, blir husets faktisk eneste leieboer, Normann (Sven Nordin), mer eller mindre ufrivillig trukket inn i taskenspillet.
NRKs Sigrid Huun spiller oppofrende sosionom og Kim Fangen gjør seg bra som klam begravelsesagent.

Runar Borge
Runar Borge er instruktør og har selv stått for oversettelsen av stykket, som er skrevet av Michael Cooney. Farsens tema er et dagsaktuelt samtaleemne i de fleste vestlige samfunn, og det er derfor lett å kjenne seg igjen i de mange trygdeordningene som blir gjenstand for omfattende musbruk.

Suksess i Sverige
Svenskene har også satt opp farsen og kalte den for \"Rakt i fickan\". Den har gått lenge i Stockholm med dundrende suksess.
I rollene: Nils Vogt, Sven Nordin, Elsa Lystad, Kjersti Døvigen, Ole-Jørgen Nilsen, Sigrid Huun, Kalle Øby, Lars Sørbø, Kim Fangen, Celine Saastad.
NRK1 torsdag kl 20.55
Del 2 blir sendt lørdag 2. januar kl 20.25

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Nils Vogt, Elsa Lystad, Sven Nordin og Kjersti Døvigen hadde stor suksess med farsen \"Rett i lomma\". (Foto: Tor Kvello)

Er han død eller lever han? I farsen \"Rett i lomma\" kan allting skje. (Foto: Tor Kvello)

Sceneoverføring fra Chateau Neuf
Fjernsynsregi: Roald Lyen
Bearbeidelse og regi: Runar Borge
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56

Til redaksjonen
Seerne kan stemme på på tlf. 829 47 110\0\0\0