Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 28. mai 2009 kl 20.10 Dokumentar: Skjønnhet i fangedrakt

Speil, speil på veggen der…

De innsatte i kvinnefengselet i Bogota setter stor pris på den årlige skjønnhetskonkurransen som arrangeres innenfor murene. (Foto: Films Transit)
De innsatte i kvinnefengselet i Bogota setter stor pris på den årlige skjønnhetskonkurransen som arrangeres innenfor murene. (Foto: Films Transit)
…hvem er vakrest i fengselet her? Tiaraer, paljetter og fargerike kjoler er kanskje ikke hva vi forbinder med et fengselsopphold. Unntaket finner du i kvinnefengselet i Bogota i Colombia, hvor det arrangeres skjønnhetskonkurranse en gang i året.

I denne timeslange dokumentaren følger vi fire innsatte som konkurrerer om kronen i den årlige skjønnhetskonkurransen i Bogota kvinnefengsel.

Morderisk skjønnhetsdronning
Disse kvinnene sitter inne for mord, geriljavirksomhet og tyveri, men som de fleste andre colombianske kvinner elsker fengselsfuglene også skjønnhet og konkurranser om hvem som er vakrest. Derfor arrangerer de skjønnhetskonkurranse en gang i året.

Vinneren vil, som i alle andre skjønnhetskonkurranser, bli kåret til dronning. Men i stedet for å bli invitert med på en presseturné som en god rollemodell for unge jenter, blir denne skjønnhetsdronningen eskortert tilbake til fengselscellen.

Skjønnhetskonkurranser står høyt i den colombianske kulturen, og samler flere tvseere enn fotball-VM. Uansett bakgrunn, fattig eller rik, gjør colombianske kvinner alt for å dyrke skjønnheten. Det er en sentral del av deres identitet og de fleste colombianske småpiker har en drøm om å en dag bli kåret til skjønnhetsdronning. Det være seg i fengsel så vel som på en glamorøs scene.

Canadisk dokumentar 2008
Originaltittel: La Corona
Regissert av: Amanda Micheli og Isabel Vega
Produsert av: Sheila Nevins for HBO, Films Transit
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900