Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. mai 2003 kl 21.30 Presidenten

Kamp for positiv diskriminering

I Det hvite hus diskuteres positiv diskriminering. (Foto: Warner Bros)
I Det hvite hus diskuteres positiv diskriminering. (Foto: Warner Bros)
Josh’ eksotiske ferieplaner med feministen Amy Gardner må legges på is, mens president Jed Bartlet utfordres av en fremadstormende republikansk presidentkandidat.

Republikanerne har begynt å røre på seg forutfor valget, og deres kandidat kaster nå en brannfakkel inn i demokratenes leir. Kandidaten angriper aggressivt administrasjonens syn på positiv diskriminering eller kvotering av minoriteter. Mens president Bartlet (Martin Sheen) og staben overveier et mulig "motangrep", ser Josh Lyman (Bradley Whitford) seg nødt til å utsette den planlagte ferien sammen med Amy Gardner. Det har nemlig dukket opp en eksplosiv situasjon i Puerto Rico, på en øy der amerikanerne har en utskytningsrampe. Josh kjenner ledereren for protestgruppen og må ta den første vanskelige telefonsamtalen.

Sam Seaborn får besøk av en eksentrisk politiker som er overbevist om at Fort Knox mangler en hel formue i gull. C.J. og Toby flyr i tottene på hverandre over positiv diskriminering, og Donna ber Josh gripe inn da hun blir kalt inn til jurytjeneste.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41