Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 25. august 2008 kl 21.20 Film: Point Break - På bristepunktet

Høye bølger

FBI-agenten Johnny Utah (Keanu Reeves) blir en av surfegutta som følger lederen Bodhi (Patrick Swayze). Foto: Twentieth Century Fox
FBI-agenten Johnny Utah (Keanu Reeves) blir en av surfegutta som følger lederen Bodhi (Patrick Swayze). Foto: Twentieth Century Fox
FBI-agenten John Utah skal infiltrere et surfemiljø for å prøve å knekke en bande som har utført en rekke bankran. Gruppen kaller seg "Ekspresidentene" og bruker masker av tidligere presidenter når de utfører de grove ranene.

"Nixon", "Carter", "Reagan" og "Lyndon B. Johnson" frustrerer det føderale politiet som lenge står uten et spor når det gjelder bankranene. Helt til et hårstrå funnet på åstedet viser seg å inneholde samme miljøstoffene som finnes på en populær strand i Los Angeles-området.

Eks-fotballspilleren John Utah (Keanu Reeves) får spaningsoppdraget blant surferne. Gjengen består av en gruppe adrenalinhekta typer som gjør nesten hva som helst for å oppleve det neste "kicket".

Utah lar seg fort fascinere av livsfilosofien og miljøet som domineres av lederen, Bodhi (Patrick Swayze). Dette vanskeliggjør jobben han er satt til å gjøre.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk action 1991
Originaltittel: Point Break
Regi: Katheryn Bigelow
I rollene: Patrick Swayze (Bodhi), Keanu Reeves (Johnny Utah), Gary Busey (Angelo Pappas), Lori Petty (Tyler Ann Endicott), mfl.

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no