Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 21. november 2008 kl 20.45 Seks fot under

Vil bli mor

Brenda (Rachel Griffiths) ønsker å bli mor. Foto: Warner Bros.
Brenda (Rachel Griffiths) ønsker å bli mor. Foto: Warner Bros.
Brenda kjenner at den biologiske klokken tikker høyt og tydelig og uttrykker derfor at hun så gjerne vil bli mor. Nate støtter henne, men han er litt vag angående tidspunktet for når de bør begynne å prøve å bli foreldre sammen.

Brenda tilbringer mye tid sammen med Maya, Nates datter, og hun kjenner at hun gjerne vil ha barn selv. Så blir Brendas mor, Margaret, brått syk og må opereres. På sykehuset blir Brenda gjenforent med broren sin, Billy.

Nate og Brenda får besøk av Nates tidligere svigerforeldre. Under middagen forteller Barb at hun har fått vite at asken etter Lisa ikke var fullstendig pulverisert, og at hun mistenker at det ikke var Lisas aske de hadde fått til begravelsen. Da må Nate innrømme alt vedrørende Lisas begravelse. Barb blir fryktelig opprørt, og før hun drar, truer hun med å finne en måte å overta omsorgsretten for Maya på.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: The Black Forest
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, 23 04 98 41/909 55 364