Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. januar 2003 kl 23.30 Nattkino: Nattkino: Sammensvergelsen

Thriller med Mel Gibson og Julia Roberts

Drosjesjåføren Jerry (Mel Gibson) og advokaten Alice (Julia Roberts) bærer på grusomme hemmeligheter, som truer med å innhente dem.
Drosjesjåføren Jerry (Mel Gibson) og advokaten Alice (Julia Roberts) bærer på grusomme hemmeligheter, som truer med å innhente dem.
Jerry Fletcher lever i frykt for en fortid han ikke husker. Han kjører drosje i New York, og forteller passasjerene om alle konspirasjonene som lurer overalt. Fra fluor i vannet til et internasjonalt økonomisk maktapparat –Jerry har en mening om det.

Etter Jerrys (Mel Gibson) mening har ”de” kontrollen, og vi er ofre for en massiv og grusom sammensvergelse. Han betror seg til advokaten Alice (Julia Roberts), som blir nødt til å ta ham alvorlig når dramatiske ting begynner å skje…

Jerry er langt fra en nevrotisk gærning. Bak i bevisstheten hans fins glimt av minner så skremmende, så virkelige og så grusomme at Jerry er helt sikker på at han ikke innbiller seg ting. Det er onde folk der ute, som jobber sammen. De har sett seg ut Jerry, og de vil ha noe av ham. Han vet bare ikke hva…

På fritiden samler Jerry all informasjon han kan finne om mulige sammensvergelser. Materialet tar han med til det eneste menneske som lytter til teoriene hans, advokat Alice Suttons i Justisdepartementet, selv om han er blitt kastet ut fra kontoret hennes åtte ganger. Alice sliter også med traumer. Faren, en anerkjent dommer, ble myrdet på mystisk vis for flere år siden. Alice klarte ikke å forsone seg med den offisielle forklaringen rundt farens død, og heller ikke morderens identitet.

En dag blir Jerry bortført av den mystiske dr. Jonas (Patrick Stewart), en psykiater som er like bestemt på å finne ut hva Jerrys hukommelse skjuler som Jerry selv. Etter en hendelse som nesten dreper ham, klarer Jerry å rømme fra dr. Jonas og oppsøker Alice som nå tar ham på alvor. Advokaten og drosjesjåføren er et umake par, men de befinner seg plutselig i en desperat flukt for å redde livet. I denne prosessen oppdager de sannheten om en sjokkerende begivenhet som avslører hemmeligheter som angår dem begge.


Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”Conspiracy Theory”
Regi: Richard Donner
I rollene: Mel Gibson, Julia Roberts, Patrick Stewart
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83