Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. januar 2003 kl 23.20 Jaga

Kimble møter kjærligheten

Richard Kimble blir truffet av Amors piler i kveldens episode av ”Jaga”. Men våger han å gi opp flukten for kjærlighetens skyld?

I en liten landsby i California havner Kimble ved en tilfeldighet på et nedlagt motell som eies av en ung kvinne, Jenny. Hun har sin egen sorg å bære på etter at hennes ektemann og lille sønn ble drept i en brann.

Snart oppstår hete følelser mellom de to, og Kimble betror henne sin hemmelighet. Hun vil at han skal bli og starte et nytt liv sammen med henne. Han er sterkt fristet, samtidig som han vet at han vil være jaget vilt helt til han har funnet mannen som drepte hans kone.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51