Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. september 2003 kl 20.05 Bokbadet: Torgrim Eggen

Besk satire fra Torgrim Eggen

Torgrim Eggen har skrevet en nådeløs, politisk satire. I kveld er han i
Torgrim Eggen har skrevet en nådeløs, politisk satire. I kveld er han i "badet" med Anne Grosvold (Foto: Morten Holm/Scanpix)
"Trynefaktoren" er tittelen på Torgrim Eggens nye bok. Her blottlegges maktmenneskenes spill bak kulissene. Knapt noen gang har kjendiser, politikere og andre røvere blitt så lattervekkende avkledd. Anne Grosvold har tatt med seg Torgrim Eggen i badet denne gangen.

"Trynefaktoren" er et pikant portrett av den norske samfunnseliten anno 2003. Her ruver de feterte pennene i Akersgata som småkonger, statsråder, stjernebyråkrater og næringslivstopper opptrer som aktører i en orgie av makt og avmakt. Kjendiser og familiedynastier kaster kledelig glans over det hele. Torgrim Eggen lar oss bli kjent med menneskene som leder landet. Deres liv, deres ambisjoner, deres egentlige tanker om hverandre, og ikke minst – det store, skitne spillet de elsker å være en del av.

Etter anmeldernes mening er "Trynefaktoren" Torgrim Eggens overlegent beste roman hittil. Denne gang er handlingen lagt til høstens valgkamp. Meningsmålingene regner over det politiske landskap som sur nedbør. I 16. etasje i regjeringsbygningen sitter Erling Tufte. Han er statsminister og leder for Solidaritetspartiet – og han har kreft. Han kommer neppe til å overleve valgdagen. Under ham sitter to kronprinser og en kronprinsesse som alle drømmer om å overta, og som gjerne flår hverandre levende for å få drømmen til å gå i oppfyllelse.

Egenprodusert kulturprogram
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83