Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. februar 2008 kl 22.30 Uti vår hage 2

Overtro og onde ånder

Human-Etisk forbund hjemsøkes av onde ånder. (NRK-foto: Ole Kaland)
Human-Etisk forbund hjemsøkes av onde ånder. (NRK-foto: Ole Kaland)
Fire av ti nordmenn tror på engler, mens Human-Etisk Forbund tror ikke på overjordiske fenomener i det hele tatt. Når onde ånder dukker opp i forbundets nye lokaler, gir det dem trang til å bortforklare alle de merkelige hendelsene som skjer.

I kveldens novellefilm tar Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen for seg det aktuelle temaet overtro.

Human-Etisk Forbund er i vekst, og forbundets leder har fått tak i nye og større kontorlokaler. Men kontorlokalene er bygget oppå Rikshospitalets gamle gravplass, og forbundet hjemsøkes av onde ånder.

Samtidig ligger to Vårt Land-journalister utenfor lokalene med telelinse. Deres prosjekt er å bevise at selv ateister må forholde seg til at det er mer mellom himmel og jord enn de vil innrømme.

Om serien
Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er tilbake med Uti Vår Hage 2. Det dreier seg fremdeles lite om hagearbeid, men desto mer om hva de tre komikerne finner på når de tar utgangspunkt i ulike fakta om samfunnsproblemer i Norge.

Humortrioen har fått fritt spillerom når de har laget Uti Vår Hage 2. Serien består av sju novellefilmer. Disse baserer seg på like mange fakta om norske samfunnsproblemer og landeplager. Komikerne tar utgangspunkt i faktaopplysninger om alt fra kulturkollisjon, ekshibisjonisme, overtro, by versus land, klimaendring, avmakt og ekstremisme.

Novellefilmene er inspirert av diverse kjente filmer og filmgenrer, og trioen leker seg med klisjeer og stereotyper. Publikum vil raskt se at de filmatiske forbildene er hentet fra et bredt spekter. Kjente filmer som det historiske dramaet Der Untergang via Easy Rider og til romantiske komedier som Mars og Venus er noen av de ulike inspirasjonskildene.

Novellefilmserie
Produksjon: NRK Underholdning
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen.
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektsjef: Charlo Halvorsen, charlo.halvorsen@nrk.no
Pressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900