Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. mars 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Gjør opp status

Petter W.B. Scjerven oppsummerer åtte episoder av Eva og Adam. (Foto: Rubicontv)
Petter W.B. Scjerven oppsummerer åtte episoder av Eva og Adam. (Foto: Rubicontv)
I løpet av åtte programmer har Petter W. B. Schjerven diskutert likheter og forskjeller på mann og kvinne. I kveld er det tid for en oppsummering, og vi får høydepunkter fra serien og gjensyn med programmets kjærestepar Eva og Adam.

I programserien har Petter funnet ut at kjønnene ikke er så ulike som man tror, og i kveld blir likestillingen mellom kjønnene nøye gjennomgått.

Christine Koht demonstrerer nok en gang at heterofile og homofile har akkurat de samme kommunikasjonsproblemene, og Petter viser en ny side ved snowboardere.

I løpet av de åtte programmene har vi også fulgt kjærestene Eva og Adam, sett på forelskelsens galskap, forskjellen mellom kjønnene og kjønnsforskningens historikk.

Hva er årsaken til at 50 prosent av alle ekteskap ryker? Psykolog Frode Thuen forklarer nærmere. Og er man ekstremt sjalu er det også råd å få!

Om serien
Petter W. B. Schjervens programserie, Eva og Adam, handler om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn. For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og gjennomgår siden et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no