Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. oktober 1999 kl 19.45 Offshore

Offshore (ttv)


NRK1 søndag 17. oktober kl 19.45
Offshore (85)

Familieproblemer på alle fronter

Lisa er opprørt etter at politiet hentet Reza, Synne har flyttet hjemmefra og Frank er ikke i form til diplomati. Hjemme hos Mette og Jonny skaper svigerfar og far Hjalmar fortsatt uro i det nystartede ekteskapet.
Det er med andre ord ikke lett for familiene i \"Offshore\". De sliter på de fleste fronter med å holde sammen.
Lisa er knust etter at Reza er fengslet, og myndighetene har nå bestemt seg for å sende han tilbake til Iran. Dette gjør Lisa så opprørt at hun til sin mor Nadias store fortvilelse setter i gang en kampanje for å få han til å bli.
Hos familien Bjerke er det større problemer på gang. Etter at Synne flyttet til Tor-Arne gjør Frank og Berit det de kan for å overtale henne til å flytte hjem igjen. Det er ikke enkelt å få til noen forsoning, og det hjelper ikke akkurat på at Frank fortsatt er humørsyk og uten evne til å opptre diplomatisk.
Mette er tilbake fra sin ensomme bryllupsreise, og Jonny har ikke hatt det bedre alene hjemme med faren Hjalmar. Hjalmar har brukt hvert minutt til å irritere sønnen, og nå er det Mette som får gjennomgå ettersom Jonny skal ut på Huldra å jobbe.
Den eneste i den store offshorefamilien som opplever litt lykke, er Ståle. Han har møtt en jente som overgår han på alle vis, og som han synes er det mest fantastiske vesen han noen gang har møtt.
Gjertrud Jynge spiller den nye karakteren Line som Ståle forelsker seg så hodestups i. Hun har spilt teater med strålende kritikker, og etter å ha jobbet med henne i \"Offshore\", ga regissør Per Bronken henne en rolle i sin nye dramatisering av Roy Jacobsens novelle \"Det kan komme noen\".

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjuende sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. I august i år ble \"Offshore\" nok en gang tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Serien ble kåret til fjorårets beste tv-serie av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad- leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.
I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Frank Krog, Rut Tellefsen, Örjan Landström, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Håvard Bakke, Ove Chr. Owe og Martine Karlsen.
\"Offshore\" har egne sider på Internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.

NRK1 søndag kl 19.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Lisa er svært ute av seg etter at Reza ble hentet av politiet. (Foto: Ole Kaland)

2. Gjertrud Jynge er ny karakter i Offshore. Hun spiller Line. Her sammen med Ståle. (Foto: Barbara Halden)

Egenprodusert dramaserie
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Manusforfatter ep. 85-87: Andreas Markusson
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Regi ep. 85- 87: Per Bronken
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18