Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. juni 2013 kl 15.10 Folk: En smak av skjærgård

Fra nedlagt verft til unik restaurant


Mesterkokk Trond Moi gyver løs på sitt livs utfordring. Han skal nemlig forvandle et nedlagt verft i uthavna Ny-Hellesund til et spisested utenom det vanlige. Kortreist mat får en ny betydning, og en pensjonert verftsarbeider røres inn i prosjektet.

Mesterkokk Trond Moi driver et knippe restauranter i flere større byer og har bestemt seg for at han ikke skal åpne flere. Men det er før han får et tilbud han ikke kan si nei til.

Et nedlagt verft i havgapet i Ny-Hellesund skal forvandles til et spisested utenom det vanlige. Landkrabben fra Kvinesdal bretter opp ermene og starter sin ramsalte jakt på kortreist mat, unik drikke og skipsverftets historie.

På veien møter han tredjegenerasjons verftsarbeider Jan Erik Bentsen som ser sitt livsverk rives og en ny kulinariske kystnæring ta form. Pensjonisten røres inn i prosjektet av mesterkokken Moi.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon 2012
Redaktør i Folk: Oddbjørn Rosnes, 47 81 54 58
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900 info@nrk.no