Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. januar 2008 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Venner blir aldri familie

Brutale metoder i
Brutale metoder i "Dalziel og Pascoe" når unge Imad (Paul Sharma) blir torturert på byens slakteri av sønnene til en hawallah-agent. (Foto: BBC)
En gruppe venner og bekjente i Wethertons undergrunnsmiljø forholder seg til hverandre som om de var familie. Men i virkeligheten snylter de på hverandre. Dalziel og Pascoe får jobben med å avdekke de skakke relasjonene.

Etter et ran mot en pengetransport i Wetherton ligger sikkerhetsvakten Dave Compton livløs igjen i en pøl med blod. Dalziel og Pascoe kommer til stedet, og sjokket er stort da de oppdager at Compton er en tidligere politimann som en gang var deres kollega. Årsaken til at han måtte slutte i politiet var heroinmisbruk.

Farlige forbindelser
Den videre etterforskningen peker mot byens nattklubb som drives av Steve Pitt. Gjennom en felles venninne, Claire Higgins, eksisterte det en forbindelse mellom Pitt og Compton. Dalziel og Pascoe avslører at sikkerhetsvakten Compton var hjernen bak ranet. Men noe glapp, og han måtte bøte med livet.

Hawallah-systemet
Pitts kompanjong i forretninger og forbrytelser er unge Imad. Han har kontakter i det internasjonale hawallah-systemet, brukt i innvandrermiljøer til hvitvasking av svarte penger.

Nå er han kommet i klemme med de 600 000 pundene som var utbyttet av ranet. Sønnene til hawallah-agenten tar ham inn til "forhør" på byens slakteri. De vil presse ham for opplysninger om pengene.

Og det er på høy tid at Dalziel og Pascoe går til aksjon.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 10
Kveldens episode: A Death in the Family
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer