Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. november 1999 kl 20.05 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 25. november kl 20.05
Vestavind (13:17)

Gun vil flytte til et \"hasjreir\"

På Lambertseter feires 50-årsdagen til Ivar (Sven Nordin) med stor ståhei. Et skår i gleden på dagen er at Gun (Iren Reppen) velger å flytte inn i kollektivet på Frogner. Agnes (Hildegun Riise) forsvarer henne overfor Ivar, som ikke vil tillate datteren å bo i et \"hasjreir\".
Og ganske riktig, det nytes både hasj og sex uten særlige forbehold i kollektivet. Håvard (Ove Christian Owe), kollektivets selvoppnevnte leder, er en kompromissløs marxist og har Albania-diktatoren Enver Hoxha som sitt store forbilde.

Bekymret for arbeidsplassene
Wilhelms (Dennis Storhøi) inntreden i styret i NOFAS får ringvirkninger helt til Lovranger. Hjørnesteinsbedriften i bygda, smelteverket, blir fusjonert med selskapet. Den gamle direktøren for smelteverket blir sparket. Det planlegges innskrenkinger, men også satsing på ny industri.
Arbeiderne er skeptiske til de store forandringene. Også Hallvar (Lasse Lindtner), fagforeningens representant i styret, er bekymret for arbeidsplassene. Men han ser også muligheter åpne seg - ikke minst for hans egen karriere fremover.

Joachim og Elna
er fortsatt like forelsket. Men Joachims (Henrik Mestad) vikariat som lærer nordpå går mot slutten. Han vil nødig reise tilbake til Nedrebø uten Elna (Kjersti Holmen), og forsøker å overtale henne til å bryte opp fra hjembygda. Hva de vil si der hjemme til at hun er eldre enn han, og attpå til har et \"uekte\" barn, bryr han seg ikke om.

NRK1 torsdag kl. 20.05

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Iren Reppen spiller Gun i \"Vestavind\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Ove Christian Owe i rollen som marxisten Håvard i \"Vestavind\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

3. Ivar (Sven Nordin) fyller 50 år i kveldens episode av \"Vestavind\". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen