Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. mars 2005 kl 21.10 Niern: Star Wars VI: Jedi-ridderen vender tilbake

Luke Skywalker vil redde Han Solo

Han Solo (Harrison Ford) og de andre opprørerne møter tøffe motstandere i
Han Solo (Harrison Ford) og de andre opprørerne møter tøffe motstandere i "Star Wars VI – Jedi – Ridderen vender tilbake" (Foto: 20th Century Fox)
Den onde Darth Vader planlegger det siste, endelige slaget mot opprørerne. Luke Skywalker samler sine allierte, R2-D2 og C-3PO, samt prinsesse Leia, for å befri vennen Han Solo som er tatt til fange av forbryterkongen Jabba.

Etter at opprørerne er samlet igjen, skynder de seg til planetetn Endor hvor de setter i gang et desperat angrep på Imperiets flåte. Men den helt avgjørende kampen er mellom far og sønn, når Luke møter Darth Vader en siste gang. Galaksens skjebne avhenger av utfallet av kampen…

Om "Star Wars"
"Star Wars VI: Jedi–ridderen vender tilbake" er opprinnelig fra 1983, men ble laget i ny, oppgradert versjon i 1997. Regien er ved Richard Marquand, men det er filmskaperen George Lucas som for over 20 år siden skapte det opprinnelig eventyret "Star Wars".

Lucas blandet denne nye myten med deler fra amerikansk pop-kultur, inkludert western-filmer, brautende skrytepaver og – som krydder – japanske samurai-fortellinger. "Star Wars" var også opprinnelig en reaksjon mot Watergate, Vietnam-krigen og andre perioder med hjemlig politisk uro som gjorde at desillusjonerte amerikanere savnet helter.

Med Star Wars-fortellingene bestemte George Lucas seg for å binde sammen disse gjenkjennelige trådene med den eldgamle myten om den omstreifende helten – en historie som har vært fortalt i tusen år i hundreder av sivilisasjoner.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Star Wars VI – The Return of the Jedi"
Regi: Richard Marquand
I rollene: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, Alec Giunness og James Earl Jones.
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83