Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 18. september 2010 kl 21.25 Okkupasjon

Vonde minner


Denne gripende BBC-serien følger tre britiske soldater som deltar i invasjonen av Irak i 2003. Historien fortsetter når de kommer hjem til Manchester og når de en dag vender tilbake til Irak, hver med sin personlige grunn.

Soldatene Danny, Mike og Hibbs får forandret sine liv med et smell – bokstavelig talt. I første episode blir de utsatt for en snikskytter som angriper dem med en håndgranat. De overlever angrepet, men en irakisk jente blir hardt skadet, og Mike må bære henne til sykehuset. Denne hendelsen kommer til å påvirke deres liv de neste årene.

Etter hjemkomsten sliter de tre med å tilvenne seg et sivilt liv i Manchester, og de bestemmer seg for å returnere til byen Basra i Irak. De har hver sin grunn for å reise tilbake: Den ene for kjærligheten, den andre for penger, mens den tredje har et brennende ønske om å gjenoppbygge Irak.

Følsom og respektfull
Serien, som er i to deler, gir et godt innblikk i Irak-krigens virkelighet, samtidig som den hele tiden behandler konflikten med følsomhet og respekt.

I rollene som soldatene finner vi James Nesbitt som Mike Swift, Stephen Graham som Danny Peterson og Warren Brown som Lee Hibbs.


Britisk dramaserie i to deler (2009)
Original tittel: Occupation
Produsert av: BBC
Med: James Nesbitt i rollen som Mike Swift, Stephen Graham i rollen som Danny Peterson og Warren Brown i rollen som Lee Hibbs
Pressekontakt: Nathalie Sprus 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900