Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. februar 1999 kl 21.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 Fredag 26. februar kl 21.15
Leseforeningen

Møte med to spellemannprisvinnere
Sammen med Sidsel Endresen og Fredrik Wandrup er Bertine Zetlitz gjest i en spesialutgave av \"Leseforeningen\", hvor hele samtalen dreier seg om tekstene, lyrikken, i pop, rock og jazz.
Både Bertine Zetlitz og Sidsel Endresen er nybakte spellemannprisvinnere. Bertine fikk to spellemannpriser i år, for \"Årets popsolist\" og \"Årets nykommer\". Sidsel Endresen vant en pris i \"Åpen klasse\" sammen med Bugge Wesseltoft.
Programleder Tore Renberg inviterer både til å diskutere konkrete tekster og til et gløtt inn i selve skriveverkstedet til to av våre fremste låtskrivere.
Rockjournalist og litteraturkritiker Fredrik Wandrup kommenterer og trekker linjer til musikkhistorien.
Som en roadmovie
- Jeg skriver for å komme til bunns i noe. Først etterpå ser jeg hva som trer fram. Tekstene mine kan av og til likne på en roadmovie, hvor hovedpersonen skyter seg ut av de verste situasjonene, innrømmer Bertine Zetlitz (23).
Hun har gjort kometkarriere som artist siden debuten med albumet \"Morbid Latenight Show\" i 1998, som hun for øvrig fikk Spellemannprisen for.
Zetlitz har skrevet flere tekster om en type frihetstrang som kan minne om Ibsens \"Hedda Gabler\" eller filmen \"Thelma og Louise\". En av dem er den spennende låta \"Beautiful So Far\", som ikke er utgitt ennå.
Vokalist med vekt på ordene
Mens Zetlitz forteller historier som kan minne om film, har Sidsel Endresen gjennom snart 20 år som tekstforfatter og vokalist arbeidet over et stort spenn av uttrykksformer.
Ikke minst har hun arbeidet med selve lydsiden av ordene, både i sine solo-plater på selskapet ECM tidligere på 90-tallet, og i samarbeidet med musikeren Bugge Wesseltoft de siste årene.
NRK2 fredag kl 21.15

Bilde
Fredrik Wandrup, Bertine Zetlitz og Sidsel Endresen er gjester hos Tore Renberg i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Ved Einar Askerøi og Tom Egil Hverven
Programleder Tore Renberg
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83