Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. november 2000 kl 17.05 Ettermiddags-tv

Ettermiddags tv

NRK1 tirsdag 14. november kl 17.05
Ettermiddags-tv

Det blir et variert musikktilbud i ukens tre direktesendinger i Ettermiddags-tv - fra Ole Edvard Antonsen til A Corda og Liv Glaser. I tillegg byr programleder Mette Janson på kunst- og teaterhistorie, design, kinesisk mat og mye annet.

Tirsdag skal det blant annet handle om Henie Onstads kunstsenter på Høvikodden. Per Hovdenakk, tidligere museumsdirektør, kulturskribent og internasjonal utstillingsarrangør, forteller senterets historie.

Ole Edvard Antonsen er aktuell med ny plateutgivelse. Han er blitt pappa og har 22 konserter i Europa før jul, men rekker allikevel å komme på besøk i studio. På tuba har han med Stein Erik Tafjord fra bl.a. Brass Brothers.

Teateret Edderkoppen i Oslo har huset mange kjente skuespillere, og Andreas Diesen tar oss med inn i teaterets historie.

Valpen Mira kommer på besøk, og vi får vite hva hun har lært siden sist. Det skal handle om hundens kroppsspråk og signaler, og hvor viktig det er for den nybakte hundeeieren å forstå hunden sin godt.

På kjøkkenet setter ti mennesker i gang med å lage kinesisk mat. Entusiasmen er stor, og maten blir god! Asiatisk mat og bruk av krydderier, samt mange former for ris vil bli behørig kommentert i samtale med Anna Røer.

Onsdag
Regissøren Per Bronken kommer på besøk, og vi får et gjensyn med en av hans mest kjente produksjoner, \"Benoni og Rosa\".

Cherrox, den brune vanntette støvelen, har fått ny design. De fleste barn trasker rundt i cherrox med ansikter, og vi møter kvinnen bak modellen, industridesigner Sigrid Eckhoff som nå er headhuntet til å tegne støvlekolleksjon for amerikanske barn.

Brit Opjordsmoen, bedriftsrådgiver med fokus på kvinners rolle i arbeidslivet, mener kvinner bør bli slemmere på jobben. Hun har nylig kommet med boken \"Fra Askepott til ilden\", hvordan styrke selvfølelsen.

I studio kommer også A Corda, som består av to av Norges ypperste musikalske utøvere - Birgitte Særnes, fiolin og Martin Haug, gitar. Repertoaret spenner fra Bach til Beatles.

I tillegg blir det nye tips ved Otto.

Torsdag
Fra å være en eksotisk sjeldenhet er orkideen blitt tilgjengelig for alle. Tidligere statsråd Vesla Vetlesen har rukket mye i sitt 70-årige liv, i tillegg er hennes store lidenskap nettopp denne blomsten.

Vår eminente pianist Liv Glaser har utgitt en musikksamling av Mozart spilt på hammerklaver. Hun forteller litt om dette noe spesielle instrumentet, og lar oss høre smakebiter på sin tolkning av komponisten.

Designer Per Spook tegner ikke kun klær. Han har kommet med en ny glass-serie hos Magnor Glass. Vi møter ham i samtale med Mette, og får se eksempler på hans nye serie.

Hege Øygarden er på plass bak PC-en, og det blir flere tips hvordan man søker rundt på internett.

I samtale med Herbjørn Sørebø møter vi Jonny Halberg, som debuterte for 11 år siden. Han er muligens mest kjent for sitt manus til spillefilmen \"Budbringeren\", boklesere vil imidlertid kjenne romanen \"Trass\" (1996) som et betydelig verk. Han er nå aktuell med sin nye bok \"Flommen\".

NRK1 tirsdag kl 17.05

Egenprodusert direktesending fra Underholdningsavdelingen
Programleder: Mette Janson
Prosjektledere: Lisbeth Larsen Roås og Wenche Solum
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)