Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. mai 2011 kl 21.05 Kriminalsjef Foyle

Mord i krigens hverdag


Fra i kveld byr NRK på et gledelig gjensyn med samtlige tidligere episoder med kriminalsjef Foyle. Vi starter helt fra begynnelsen, sesong 1.

Handlingen i kveldens episode finner sted i den første tiden av den andre verdenskrigen i Sussex i England. Politiinspektøren Christopher Foyle føler at han burde gjøre noe mer nyttig enn å etterforske den hjemlige hverdagskriminaliteten. Men da den tyske konen til en rik godseier blir myrdet, blir etterforskingsarbeidet alt annet enn rutine.

De første bombene faller. Paranoia og antinazistiske følelser vokser fram blant rasjoneringskort og blendingsgardiner, og Foyle må etterforske bagatellmessige saker for å unngå å bli innkalt. I mellomtiden blir et eldre ektepar, den tyske Thomas Kramer (David Horovitch) og hans engelske kone Elsie (Elizabeth Bell) arrestert midt på natten. De blir erklært "fiendtlige fremmede" og blir internert, noe som forårsaker at Elsie får et alvorlig hjerteslag.

Kramers nevø, Mark Andrews (Benedict Sandiford), søker hjelp hos den lokale godseieren og fredsdommeren Henry Beaumont (Robert Hardy). Men da Henry virker helt uinteressert i saken, mister Mark beherskelsen og spør hvorfor ikke fru Greta Beaumont, som er tysk, er internert. Senere viser det seg at forholdet er noe anstrengt mellom Beaumonts datter og hennes forlovede, og stemoren Greta.

Noen dager senere blir Greta brutalt myrdet mens hun er ute og rir. På et tre i nærheten er det skåret inn et hakekors. Foyle tilkaller assistanse, og velger Paul Milner (Anthony Howell), en tidligere politimann som ble alvorlig såret i Trondheim. De to begynner sin etterforskning, og finner ut at det var svært mange som hadde grunn til å drepe Greta.

Sendt tidligere.

Britisk krim fra 2001
Originaltittel: "Foyle’s War"
Regi: Jeremy Silberston
I rollene: Michael Kitchen, Edward Fox, Robert Hardy, Joanna Kanska, Rosamund Pike og Honeysuckle Weeks
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900