Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 15. november 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Den som graver en grav

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En leiemorder fra mafiaen, en agent i et begravelsesbyrå og avdekningen av et hundretall nedgravde lik på baksiden av et krematorium i New York er ingrediensene i kveldens episode. Etterforskerne Goren og Eames får en makaber sak i fanget.

Begravelsesagenten Douglas Hagman driver sitt byrå, et tilsynelatende solid og velrennomert firma. Men han blir ikke gammel da han henvender seg til Russel Mathews, en mann som driver i samme bransjen, om et problem. Mathews snakker med sin fetter Harry Rowan om problemet. Sent samme kveld mens Hagman jobber overtid med å balsamere en avdød, slår Rowan til og dreper ham.

En annen dreining
Da Goren og Eames finner Hagman liggende utstrakt på et kors inne på byrået, relaterer de først det bestialske drapet til en religiøs fanatiker som i det siste har truet Hagman og en kollega av ham. Hagmans kropp er nemlig etterlatt med røde svimerker over hele kroppen, antakelig forårsaket av en etsende væske. Den religiøse fanatikeren er kjent for å være motstander av balsamering.

En sjekk hos den dreptes kollega Russel Mathews fører saken over i et nytt spor. Bak Fox Hills Crematorium som Mathews driver, finner etterforskerne over hundre illegalt nedgravde lik.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: Law & Order, sesong 2
Kveldens episode: "Dead"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57