Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. april 2004 kl 23.30 Migrapolis

Krisehjelp

Saynab Mohamud har vært igjennom mer enn de fleste. (Foto: NRK)
Saynab Mohamud har vært igjennom mer enn de fleste. (Foto: NRK)
Enkelte har evnen til å høste erfaring fra egen motgang for å hjelpe andre. I denne ukens Migrapolis får vi møte tre personer som har vært gjennom flere kriser, men som nå hjelper andre som har kommet i vanskelige situasjoner.

Saynab Mohamud har vært igjennom mer enn de fleste. Hun vokste opp under borgerkrigen i Somalia, og møtte senere utfordringer i sitt eget miljø hvor tradisjonen for tvangsekteskap og omskjæring fortsatt eksisterer. Nå skriver hun bok for å fortelle andre jenter at det finnes utveier, uansett hvor håpløst det ser ut. Reporter Hung Bai Ma møtte henne, og fikk høre den unge jentas historie.

Tysk far – samisk mor
For noen tiår siden var det ikke enkelt å være "tyskerunge". Hadde man i tillegg en samisk mor var fordommene mange. Dette fikk Gerd Fleischers erfare. Migrapolis-reporter Karyn Bennet de Laine Lund har møtt henne, og spurt om det er hennes egen bakgrunnen som gjør henne så engasjert i å hjelpe andre.

Krisesenter for menn
Vi har ofte hørt om krisesenter for kvinner, men det overrasker kanskje noen at det også finnes et krisesenter for menn i Oslo. Senteret har en egen telefon hvor de svarer på henvendelser. I tillegg fungerer det også som et forum for dem som kommer. Samtaleemnene varierer, men her er det rom for å diskutere både små og store problemer. Reporter Asta Busingye Lydersen dro for å sjekke ut stedet, og for å treffe en av de faste gjestene, Peter Lind.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26,
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83