Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. mars 2002 kl 21.05 Oscar-utdelingen 2002

Spenning rundt ”Elling”

Den norske spillefilmen
Den norske spillefilmen "Elling" er blant de nominerte fremmedspråklige filmene. Sven Nordin i rollen som Kjell Bjarne til venstre. Per Chr. Ellefsen spiller Elling (Foto: Fotofabrikken)
Søndag 24. mars ble Oscar-utdelingen foretatt i Los Angeles. Programmet i kveld er en redigert utgave av det glamorøse showet, og den norske interessen er naturligvis ekstra stor, siden filmen ”Elling” er blant de nominerte.

”Elling” skal konkurrere i kategorien Beste fremmedspråklige film, og skal kjempe mot populære filmer som franske ”Amélie fra Montmartre”, bosniske ”Ingemannsland” og australske ”Lantana”. Regissøren Petter Næss mener amerikanerne vil kjenne seg igjen i den litt rare verden Elling og Kjell Bjarne lever i, men han tror ikke vinnersjansene er de største, fordi ”Amélie” er vanskelig å konkurrere ut.

Ellers er det klart at filmer som ”Ringenes Herre” og ”Moulin Rouge” er nominert til flere Oscar-priser. Nominerte mannlige skuespillere er blant andre Russell Crowe, Sean Penn og Denzel Washington og blant de nominerte kvinnelige finner vi Nicole Kidman, Sissy Spacek og Reneé Zellweger.

Whoopie Goldberg er årets vert.

Amerikansk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

”Elling” er blant de nominerte fremmedspråklige filmene. Sven Nordin i rollen som Kjell Bjarne til venstre. Per Chr. Ellefsen spiller Elling (Foto: Fotofabrikken)


LENKER
  • Oscar 2002