Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. juli 1999 kl 19.30 Hva er så bra med Sauda?

Utenfor alfarvei


Mediekunstneren Erling Bonde er fortsatt på reisefot til underlige steder for å sjekke mytene opp mot den virkelige reiseopplevelsen. Nå går ferden til Sauda, byen som i år fikk bystatus.
Man kan trygt si at Sauda ligger
utenfor alfarvei. Den smale fjellveien fra Røldal eller Hydrofoilen fra Stavanger er for spesielt interesserte. Så er befolkningen også i vesentlig grad innvandret til bygda, som har bystatus fra i år.


Under vårt besøk sanker vi inntrykk fra det lille sentrum og de store omgivelsene. Vi snakker med folk for å finne ut hva det er som gjør at beboerne er så glad i hjemstedet sitt, samtidig som ungdommen flytter ut.

Det er langt fra Amerika til Sauda. Like langt som det er annerledes. Men tre utvandrede kvinner vender ufortrødent
tilbake i sine ferier. De ser også Sauda utenfra.

I kveld får vi se om Sauda er industrien og naturen i skjønn forening.

Om serien
"Hva er så bra med...?" er en serie på tre programmer hvor Erling Bonde tar oss med til ulike reisemål for å sette erfaringen og opplevelsen av det opp mot forventningene om
det.

Poenget er å komme under huden på reisemålet og formidle inntrykk som møtte fjernsynsteamet i løpet av et par dager på stedet. Uten særlige forventninger og planlegging lot teamet og Erling Bonde reisemålet begeistre - eller ikke begeistre seg.

Om Erling Bonde
Serien er laget av mediekunstneren Erling Bonde, som også er den reisende Bosse i de tre programmene. Fra det skrevne ord som journalist og tekstforfatter i reklame har han brukt ordene til dramatisering av lydskuespill og film.

I 70-årene herjet han hitlistene som komponist og musiker. I dag er rollen hans som komponist preget av mer seriøs musikk. Komponistrollen fyller ham i dag med mer seriøs musikk. Skribenten i ham produserer ideer til fjernsynsmediet. For NRK har Erling Bonde laget dokumentarprogram og humorserien "Grip Ordet Komiker!"


Bilde
Den reisende Erling Bonde besøker i kveld Sauda (NRK-foto: Ole Kaland)
Underholdning produsert av E.B. Regi

Reiseguide Erling Bonde
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53