Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 13. januar 2008 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmejuveler

"Salmene er blant våre rikeste kulturskatter". Slik skriver en lytter til "Salmer til alle tider". Derfor er det ekstra spennende å se hva lytterne selv plukker ut av skattekista. Det blir også i kveld en god knippe med salmejuveler.

En lytter forteller om da han og hans forlovede hørte en av Trygve Bjerkrheims sanger en gang på 50-tallet. De bestemte seg der og da for at denne sangen måtte synges i bryllupet. Sangen er i dag å finne i salmeboken og betegnes av ekteparet som verdens beste bryllupssang, "Han tek ikkje glansen av livet."

Så er det spennende å lese brevet fra lytteren som tar oss med til da han som liten gutt fikk være med faren på møter og tilstelninger. Faren var prest. At en spesiell sang fester seg slik i guttens minne, er helt utrolig. Som voksen mann ser han enda for seg forsamlingen og utstrålingen mens de synger "Å, at jeg kunne min Jesus prise".

Dette er to av salmejuvelene du får høre i "Salmer til alle tider". Men det blir også plass til "Om alle mine lemmer", "Blott en dag", "Ikke en spurv til jorden" og svaret på salmenøtta sist søndag, "O Jesus du som fyller alt i alle".

Til slutt må nevnes "Elsk din neste, du kristensjel" skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson. En lytter skriver om at hun sang denne salmen hver dag som avslutning på skoledagen i barneskolen.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "O Jesus du som fyller alt i alle", og vinnere av salmekruset ble Kari Aamot Dyrland fra Flatdal, Anne Nordli fra Byglandsfjord og Aud Ingeborg Stupa fra Oslo.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "skinner dog lys av lys" hentet?

Send inn svaret og ditt SALMEØNSKE ved å klikke her