Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. mars 2008 kl 21.30 Bak lukkede dører: Mot alle odds

Erna Solberg - off the record

NRK har fulgt Erna Solberg i kampen om å lykkes som partileder. (Foto: Thomas Moss)
NRK har fulgt Erna Solberg i kampen om å lykkes som partileder. (Foto: Thomas Moss)
En skattesak feller ordfører Per Ditlev-Simonsen, og dermed må strategiene legges om for høyreleder Erna Solberg. Vi følger hennes kamp om å lykkes som partileder frem til kommunevalget 2007.

NRKs journalist fulgte Solberg og hennes nære rådgivere gjennom ett år fullt av problemer og dårlige meningsmålinger. I en berg- og dalbanelignende prosess, som toppet seg da partiet stupte på meningsmålingene etter skattesaken som felte Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen, får seerne et fascinerende innblikk i livet på toppen i norsk politikk.

Filmen viser utleverende scener fra de indre diskusjonene rundt Erna Solbergs strategiarbeid for å komme på offensiven i media og vinne velgerne tilbake.

Vi kommer tett på partilederen og får se hvordan hun taklet den dramatiske valgkampen.

Om serien
I "Bak lukkede dører" får seerne et helt unikt innblikk i lukkede prosesser på toppen i det norske samfunnet.

"Vi har kommet bak de lukkede dører og avslører hva som egentlig foregår i kulissene og på bakrommene når viktige spørsmål avgjøres," sier Morten Møller Warmedal, prosjektleder og redaktør..

Filmene har en helt uvanlig nærhet til hovedaktørene, i det NRK fikk lov til å følge med fra innsiden og filme viktige møter og interne prosesser som journalister vanligvis aldri får delta på. I tillegg har redaksjonen benyttet tradisjonelle undersøkende metoder og hentet inn informasjon fra et utall kilder.

Makt, påvirkning og PR
Kombinasjonen av tilstedeværelse og tilgang på hovedpersonene, tradisjonell gravejournalistikk og analyse over lang tid har gitt svært severdige resultater. Det fokuseres på makt, påvirkning, PR og hvordan beslutninger fattes i avgjørende spørsmål, med vekt på å vise frem det publikum vanligvis ikke får se, nemlig hvordan skjult lobby og nettverksjobbing faktisk fører til resultater.

Tett samarbeid med frie tøyler
Samarbeidet mellom NRK og aktørene har vært åpent og godt, og NRK har i noen tilfeller undertegnet avtaler med hovedaktørene – slik som styret i Norges idrettsforbund/Norges olympiske komité i OL-saken, og med Høyres ledelse i saken om Erna Solberg. "Det eneste vi har gitt avkall på å styre er publiseringstidspunktet, i det vi har akseptert at alle filmene først ville bli vist etter at prosessene vi fulgte var avsluttet. Unntaket er jagerflyfilmen, der det ennå ikke er tatt en beslutning om hvilke jagerfly Norge kjøper," sier Møller Warmedal.


Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Fakta (2007/2008)
Prosjektleder og redaktør: Morten Møller Warmedal: 90164642
Mot alle odds: Programansvarlig/VJ : Tove Austad tlf 91574958
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no
Blir også sendt onsdag 05. mars kl. 12.40.