Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. desember 2004 kl 22.20 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Mannen med to liv

FBI-agentene Martin (Eric Close, t.v.) og Danny (Enrique Murciano) drar til California for å etterforske hvor en forretningsmann har tatt veien. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBI-agentene Martin (Eric Close, t.v.) og Danny (Enrique Murciano) drar til California for å etterforske hvor en forretningsmann har tatt veien. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En forretningsmann som pendler regelmessig mellom New York og vestkysten, forsvinner plutselig etter å ha sjekket inn på flyplassen på vei hjem. Etterforskningen avdekker at han i flere år har levd et hemmelig dobbeltliv.

Patrick Kent lever i New York og er gift med datteren til sjefen, som er en mektig finansmann. Hver måned setter Patrick seg på flyet til for å tilbringe en uke i San Diego, der han har ansvar for selskapets underkontor.

Når Patrick blir meldt savnet, må FBI-agentene Danny og Martin ta turen til California for å se nærmere på den forsvunnes gjøren og laden der. Imens leder Jack Malone etterforskingen i New York.

Det viser seg at Patricks forhold både til sin kone og til svigerfaren har skurret i det siste. Snart gjør Danny og Martin oppdagelser i San Diego som setter saken i et helt nytt lys.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke ligger serien nå som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 6: Silent Partner
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer