Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. februar 2000 kl 23.30 Nattkino: Kjærlighetens luner

Nattkino: Kjærlighetens luner (t)

NRK1 lørdag 5. februar kl 23.30
Nattkino: Kjærlighetens luner

En klassisk kjærlighetshistorie

Kveldens amerikanske drama med ekteparet Annette Bening og Warren Beatty i hovedrollene er filmhistoriens tredje utgave av en klassisk kjærlighetshistorie. \"Kjærlighetens luner\" (Love Affair) byr på romantikk og eminente skuespillerprestasjoner.

Den første versjonen av \"Love Affair\" kom så tidlig som i 1939, og i 1957 ble det laget en ny variant under tittelen \"An Affair to remember\". Den meget populære filmen \"Søvnløs i Seattle\" har også et klart slektskap med \"Love Affair\".

Tilfeldig møte
Mike (Warren Beatty) er en tidligere stjerne i amerikansk fotball, som er blitt radioreporter. Han har et forhold til en talkshow-vertinne i tv. På en lang flytur møter han tilfeldig den elegante Terry, som på sin side er forlovet med finansmagnaten Ken.

Flyet må nødlande på en øde øy i Stillehavet, og søt musikk oppstår mellom Terry og Mike. De skjønner at de er bestemt for hverandre og vil ordne opp i sine respektive forhold hjemme. Avtalen er at de skal møtes på toppen av Empire State Building i New York tre måneder etter hjemkomst, for deretter å dele livet i lykkeland.

Men, som kjent, skjebnen går ofte sine egne veier...

Tøff og varm
Warren Beatty har en nonchalant stil, tøff på utsiden, men med mye varme til den utkårede. Han har selv vært produsent for filmen og dessuten hatt en hånd på manusarbeidet. Ekteparet Beatty og Bening spilte også mot hverandre i filmen \"Bugsy\" i 1991.

I en markant birolle møter vi Katharine Hepburn, og rollelisten byr også på navn som Kate Capshaw, Paul Mazursky og Anthony Quinn.

NRK lørdag kl 23.30
Tidligere sendt 15.3.99

Billedtekster:
Ekteparet Warren Beatty og Annette Bening spiller hovedrollene i \"Kjærlighetens luner\".

Mike (Warren Beatty) er en tidligere fotballstjerne.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1994)
Originaltittel: Love Affair
Regi: Glenn Gordon Caron
Produsent og manusforfatter: Warren Beatty
I rollene: Warren Beatty, Annette Bening, Kate Capshaw, Garry Shandling, Katharine Hepburn, Paul Mazursky, Anthony Quinn og Pierce Brosnan m.fl.
Fjernsynets informasjonsavdeling tlf 23 04 78 46