Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. juli 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Grønn glede på få kvadratmeter

Det finnes mange gode grunner til å bo i en leilighet. En av dem at man slipper hagearbeid. Og det er en del mennesker som bevisst velger bort plenen og flytter opp i høyden. Men det er rart med det, litt grønt vil jo de fleste ha utenfor vinduene sine.

Balkongkasser blir løsningen for mange. Og det er absolutt ikke det samme som kjedelig. Farger, ulike blader og størrelser kan sammen gi en svært frodig sitteplass, selv om kvadratmeterne er få.

I Grønn Glede i kveld skal det lages hage hos Inger og Terje Øveraas på Nøtterøy. Da ungene flyttet ut, dro de voksne fra den store hagen og huset, og inn i en praktisk leilighet. Med to små, nakne balkonger som utgangspunkt tok Grønn glede oppdraget med å lage en hage til kveldskos i det grønne.

Og selv med liten plass så er det ingenting i veien for at utsikten kan omfatte et lite tre. Urter, bær og tomater er det også rom til, i tillegg til vanlige og uvanlige balkongplanter. Det finnes til og med egne epletrær utviklet for å produsere frukt på liten plass.

Om ”Grønn glede”
Hageserien er et programkonsept som tar i bruk både radio, internett, tv og bøker. Programlederen Mette Stensholt Schau og den faste gartneren, Dag Arneson, går igjen i programmene og skaper gjenkjennelse. Programmet har et fast innslag hver torsdag i Norgesglasset i P1, og har egen hjemmeside på internett.

Egenprodusert hageserie fra NRK Vestfold og Ut i naturen-redaksjonen i Faktaavdelingen
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 92 01 51 94
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83LENKER
  • Grønn glede på nett