Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. oktober 2008 kl 22.40 Tracey Ullmans USA

Komiker med tusen ansikter

Tracey Ullmans USA: Tracey Ullman rekker tunge til amerikanske samfunnsfenomener og kjendiser. (Foto: Showtime)
Tracey Ullmans USA: Tracey Ullman rekker tunge til amerikanske samfunnsfenomener og kjendiser. (Foto: Showtime)
Britiske Tracy Ullman herjet hitlistene på 80-tallet som popartist, og gjorde også suksess med sitt eget tv-show. Siden har hun gjort amerikaner av seg og tatt USA med storm som tv-komiker. Nå inntar hun norske skjermer med sin nyeste serie, der hun byr på respektløse kjendisparodier og skråblikk på amerikanske samfunnsfenomener.

I sitt nye tv-show tar Tracey Ullman (48) et satirisk blikk på dagens USA. Her får landets kjendisfikserte nyhetskultur gjennomgå, og ikke minst byr hun på uforlignelige imitasjoner både av berømte personligheter og amerikanske mennesketyper.

Pophit
Tracey Ullman debuterte som popartist i 1983 med albumet "You Broke My Heart in 17 Places", og fikk en stor internasjonal hit med låta "They Don’t Know".

Parallelt med musikkarrieren gjorde hun seg bemerket med roller i ulike tv-sketsjer, inntil hun i 1987 fikk sitt eget tv-show, "The Tracey Ullman Show". Senere har hun gjort flere prisbelønte serier, som "Tracey Takes On…", for HBO. Hun var også fødselshjelper for tegneserien "Simpson". Til sammen har hun blitt nominert til 24 Emmy-priser og vunnet sju.

Amerikansk statsborger
Det var i 2006 at Tracey Ullman ble amerikansk statsborger, etter at hun hadde bodd i landet i en årrekke. Hennes nye serie, med originaltittelen "Tracey Ullman’s State of the Union", hadde premiere 30. mars i år, og det er altså denne vi får se på NRK1 torsdagene framover.

Serien har blitt svært godt mottatt i USA, tross sin kraftige satiriske brodd mot det amerikanske samfunnet. Selv spøker Ullman med at hun i hvert fall ikke risikerer å havne i Guanantamo-fengslet nå som hun er amerikansk statsborger.

Cameron og Renée
I serien får vi se Tracy Ullman imitere berømtheter som Cameron Diaz, Renée Zellweger, Helen Mirren, David Beckham og diverse amerikanske politikere og tv-kjendiser. Hun har også skapt sitt eget fargerike univers av mennesketyper, fra en syngende indisk farmasøyt til en uteligger uten sykeforsikring og en soldat på permisjon fra Irak.

Serien er på fem episoder, og det er produsert en sesong 2 som kommer på amerikanske skjermer i 2009.

Amerikansk komiserie i 5 episoder (2008)
Originaltittel: Tracey Ullman’s State of the Union
Av og med Tracey Ullman
Produksjon: Showtime
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer