Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 9. november 2001 kl 22.35 Bokbadet

Møte med Per Olov Enquist


 Per Olov Enquist og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)
Per Olov Enquist og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)
Per Olov Enquist (1934-) er en av Sveriges største samtidsforfattere. Allerede i 1969 vant han Nordisk Råds litteraturpris for romanen ”Legionärerna”. Enquist benytter seg av en dokumentarisk stil, der han prøver ut skiftende vinklinger til sitt emne og inviterer leseren til selv å skape mønster og mening. I Bokbadet hos bademester Anne Grosvold har P.O.Enquist tatt med seg romanen ”Livlegens besøk”, som utspiller seg ved danskekongens hoff i overgangen mellom 1760- og 1770-årene.

Per Olov Enquist debuterte i 1961 med romanen ”Kristallögat”, og fikk sitt gjennombrudd med ”Magnetisörens femte vinter” i 1964. ”Legionärerna” (1968), som han fikk Nordisk Råds litteraturpris for, er en dokumentarisk preget roman om en gruppe på 146 baltere som i 1946 ble utlevert fra Sverige til Sovjetunionen, og som tar opp spørsmålet om hvordan man kan nå fram til objektiv kunnskap om virkeligheten når det observerte beror på iakttageren, hans vurderinger og drømmer.

Som dramatiker har han laget et portrett av Strindberg, ”Tribadernas natt” (1975), som har vakt internasjonal oppmerksomhet.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Haagen Guttu
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Per Olov Enquist og Anne Grosvold (Foto: Scanpix)
1. Forfatteren Per Olov Enquist er gjest i Bokbadet i kveld (Foto: Scanpix)