Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. juli 2010 kl 22.20 Damenes detektivbyrå nr. 1

Skjønnhet og integritet


Damene har fått en konkurrent. En mann har startet et detektivbyrå i nærheten, og Precious og Grace bestemmer seg for å sjekke ut konkurrenten.

Det er flere ting de må sjekke ut. En skjønnhetskonkurranse er på gang. Går alt riktig for seg? Precious kler seg ut og snakker med kandidatene. Og hva er det med tenåringskjærester? Grace følger etter en ung jente og hennes påståtte hemmelige kjæreste på oppdrag fra pikens far.


Om serien
Gjennom hele oppveksten ble Precious Ramotswe (Jill Scott) fortalt av sin far at hun måtte følge sine drømmer. Nå, midt i 30-årene, gjør hun nettopp det: Hun starter Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av en kvinne. Byrået befinner seg utenfor byen Gaborone hvor hun påtar seg en rekke saker som berører lokalbefolkningen.

Som støtte og hjelp har Precious sin assistent Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og enkemannen JLB Matekoni (Lucian Msamati) som hun innleder et helt spesielt forhold til.

"Damenes detektivbyrå nr 1" er basert på bøkene til Alexander McCall Smith, som ble bestselgere både i Norge og internasjonalt. Serien er filmet på location i Botswana.

Britisk/ amerikansk spenningsserie fra 2008
Orginaltittel: The No. 1 Ladies Detective Agency
Kveldens episode: The Boy with an African Heart
Produksjon: The Weinstein Company
I rollene: Jill Scott (Precious Ramtoswe), Anika Noni Rose (Grace Makutsi), Lucian Msamati (JLB Matekoni), m. fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservic, tlf 815 65 900