Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. april 2006 kl 21.30 Niern: Hannibal

Den gale morderen ti år etter

Den gale morderen Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) har ikke glemt gamle kunster (Foto: Universal)
Den gale morderen Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) har ikke glemt gamle kunster (Foto: Universal)
"Hannibal" er oppfølgeren til Oscarvinneren "Nattsvermeren" fra 1991. Nå nyter den psykopatiske seriemorderen Hannibal Lecter Italias sol i Firenze. Og det er ikke bare solen han nyter, men også katt og mus-leken med FBI-agent Clarice Starling.

Karrieren til Clarice har fått en knekk etter at en narkotikasak mislyktes, og Lecter prøver å unnslippe en grådig italiensk politimann som er villig til å avsløre Lecters opphold i Firenze mot en pengesum.

I mellomtiden er også Lecters overlevende ofre, Mason Verger, på jakt etter hevn over mannen som har lemlestet ham. Hevnen han har tenkt ut er både uvanlig og grusom, og for å lokke Hannibal Lecter ut fra gjemmestedet sitt trenger han Clarice.

Om filmen
Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) får i denne filmen hard konkurranse i ondskap av sin tidligere pasient Verger, godt spilt av solide Gary Oldman. Jodie Foster er blitt erstattet av Julianne Moore, som gjør en utmerket jobb med å portrettere en mer erfaren og desillusjonert agent Starling.

Filmen er direkte i skildringen av forskjellige former for vold, og hadde derfor 18-års grense da den gikk på norske kinoer.

Amerikansk thriller (2001)
Originaltittel: "Hannibal"
Med Anthony Hopkins (Hannibal Lecter), Julianne Moore (Clarice Starling), Gary Oldman (Mason Verger), Giancarlo Giannini (italiensk politimann)
Regi: Ridley Scott
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78