Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. oktober 2003 kl 18.05 Uhu

Tre er én for mye?

Berit Smerit (Mia Gundersen Lelienhof) blir lei seg fordi hun føler at Polter og Ridder Reddik fryser henne ut. (Foto: Scanpix)
Berit Smerit (Mia Gundersen Lelienhof) blir lei seg fordi hun føler at Polter og Ridder Reddik fryser henne ut. (Foto: Scanpix)
Berit Smerit, Polter og Ridder Reddik hygger seg sammen, og danser i stua. Men da Polter og Ridder Reddik begynner å danse sammen under en rolig sang, føler Berit Smerit seg utenfor og blir sur.

Hun bestemmer at de skal spille Klatzy i stedet, men Polter og Ridder Reddik synes ikke det er riktig at Berit Smerit skal få sutre seg til viljen sin. Derfor ler de skikkelig rått når hun taper, og da bestemmer Berit Smerit seg for å ta hevn – til tross for at hun egentlig vil at de skal være venner og hygge seg sammen, alle tre.

Om "Uhu!"
Vi er tilbake i spøkelseshuset der alle de faste spøkelsene fra før sommeren fortsatt er på plass. I høstens siste sesong av serien byr NRK på 16 episoder.

I spøkelseshuset prøver de å utføre oppdragene sine for å komme til Hermetika, landet der de kan spise så mye hermetikk de bare vil. Dersom de ikke lykkes, blir de sendt til Slampamperøyene der det bare er kjedelig hermetikk.

Mens spøkelsene venter på å få komme til Hermetika, skjer det mye rart i spøkelseshuset. De får ofte besøk av andre spøkelser, og sammen med dem finner de på mye rart.

De faste spøkelsene:
Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkelstrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen Lelienhof)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv-Unni Larsson Undall)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild)
Agentspøkelset Obus (Helen Vikstvedt)

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252