Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. oktober 1999 kl 20.55 Fotball, menn: Manchester United - "Verdenslaget"

Fotball, menn: Manchester United - \"Ver


NRK2 mandag 11. oktober kl 20.55
Fotball, menn: Manchester United - Verdenslaget

Lojalitetskamp for Sir Ferguson

Eric Cantona og Peter Schmeichel er tilbake på Old Trafford i Manchester i kamp for Verdenslaget mot gamle lagkamerater i Manchester United. Etter over ti år som manager for United, får Sir Alex Ferguson sin oppreisning i form av en stjernespekket forestilling med verdens beste fotballspillere.
Kampen har fått navnet Sir Alex Ferguson Testimonial, og er til ære for managerens lojalitet overfor United.

Stor manager
- Det er en lojalitetskamp, og noe både spillere og managere blir hyllet med når de har vært i samme klubb i over ti år, forteller Arne Scheie, som er på plass som kommentator for NRK2.
- Alle inntekter fra kampen går til Ferguson; det er nærmest som et tilskudd til pensjonskassen. Det er i alle fall en god årslønn, mener Scheie.
- Alex Ferguson er en av de største fotballmanagere noensinne. Han har vunnet serien fem ganger, cupen fire ganger, mesterligaen og europacupen én gang hver. Det står det utrolig respekt av, fastslår Scheie.
Kampen sendes direkte fra Old Trafford i kveld, og NRK er på plass sammen med tv-selskaper fra hele verden.
- Manchester United har en enorm tiltrekningskraft på norske seere, og når den går i beste sendetid, burde det være noe for alle aldre, påpeker Scheie.
- Det er alltid en spesiell begivenhet når United spiller kamp. Da er det bestandig fullt hus og full trøkk fra de frammøtte. Kampen i kveld blir på ingen måte noe unntak, sier han.

Verdens beste
I tillegg til at United stiller med sitt beste lag, er spillerne på motsatt banehalvdel ingen smågutter.
- Spillerne på Verdenslaget er av helt ypperste verdensklasse. Det er vanskelig å få samlet sammen noe bedre lag. Vi får bare håpe de slipper seg skikkelig løs og lager en festforestilling, understreker Scheie.
Både Eric Cantona og Peter Schmeichel er tilbake på sin gamle hjemmebane i kveld for første gang siden de forlot klubben. Mens Schmeichel fortsatt spiller, har Cantona valgt å sysle med andre interesser. Men begge er klar for å vise sine ferdigheter for et publikum på utallige millioner.
- En kamp med verdens beste spillere på 90-tallet uten Eric Cantona er utenkelig. Han er selvskreven sammen med Schmeichel og selvfølgelig verdensmester Zinedine Zidane, sier Scheie.
Og med disse tre er bare en brøkdel av stjernegalleriet nevnt. På midtbanen finner vi Paul Gascoigne og Juninho i tillegg til de to franskmennene, mens argentineren Gabriel Batistuta og afrikanske George Weah utgjør angrepsrekken.
Foran Schmeichel i forsvarsrekken er det gitt rom for nok en franskmann, Lillian Thuram, som skal holde unna Uniteds Andy Cole og Dwight Yorke sammen med Christian Ziege, Allessandro Costacurta og Roberto Mancini.
- Kampen blir overført til alle fotballinteresserte land i verden, og er uten tvil en av høstens godbiter på tv- skjermen, slutter Arne Scheie.

NRK2 mandag kl 20.55

Bilder (via Scanpix/Internett)
Eric Cantona og Ole Gunnar Solskjær møtes igjen. Riktignok på hvert sitt lag når Cantona gjør comeback på Old Trafford. (Foto: John Files/NTB Pluss)

Zinedine Zidane ble i fjor kåret til verdens beste fotballspiller. (Foto: AP Photo/Domenico Stinellis)

Produsert av Tv- sporten
Kommentator: Arne Scheie
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18