Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 21. november 2007 kl 20.00 Lydverket

Musikk og film

Mina B. Riise leder Lydverket. (Foto: Kristin Svorte)
Mina B. Riise leder Lydverket. (Foto: Kristin Svorte)
Hvordan lager artister filmmusikk, hvilket urimelig krav fikk Sondre Lerche av Hollywood-sjefene og hva fikk en sosialantropolog til å lage dokumentar om metallfans i Iran, Kina og Indonesia? I kveldens Lydverket blir det musikk og film i skjønn forening.

Når band gir ut musikk-DVD-er, er det ofte med ekstatiske fans som den viktigste rekvisitten. Men islandske Sigúr Ros, som nest etter Bjørk er landets største musikalske eksportvare, gjør sjelden ting etter malen, ei heller når de lager DVD. En turné med uannonserte konserter på Islands minste avkroker er bakteppet til dokumentarfilmen Heima.

Få historien om hva som skjedde når bandet sparket filmens regissør etter 200 timer opptak!

Sondre Lerche beskriver sitt første møte med Hollywood som et "lykkelig møte." Bergensartisten ble headhuntet av Dan in Real Life-regissør Peter Hedges, som gav Sondre relativt frie tøyler, så lenge musikken låt organisk og skranglete."Det må være den første Disneyfilmen i historien som er spilt inn i en liten leilighet på Manhattan hvor man hører søppelbilen og radiatoren i bakgrunnen," ler Lerche.

I Lydverket forteller han også om sitt møte med Disneys "executives" som kom med et rimelig høyt krav om resultater i form av et visst trofé…

Møt også mannen bak filmmusikken til kritikerfavoritter som 21 Grams, Elskede Kjøtere, North Country, The Insider og Motorsykkeldagbøkene. Argentiske Gustavo Santaolalla har vunnet Oscar to år på rad for filmmusikken til Babel og Brokeback Mountain, og avslører i kveldens Lydverket hvor lite av Brokeback Mountain han egentlig hadde sett før han skrev musikken…

Musikkdokumentarfilmen Metal: A Headbanger’s Journey har gått sin seiersgang verden over, og nå har filmskaperne reist ut i verden for å filme en slags oppfølger. Lydverket har møtt Sam Dunn og Scot McFadyen etter at de har gransket metalsjangerens popularitet på steder som India, Kina, Indonesia og Iran.

Lydverket sendes også på NRK1 onsdager kl 23.15 som tidligere.
Se www.nrk.no/p3 for fullstendige anmeldelser og programomtale.


Egenproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket: Vivi Stenberg 23048421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no